Voetreflex Annet

Mijn naam is Annet van der Vegt, geboren 1965 en wonende te Epe. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest
in het bedrijfsleven waar ik regelmatig in contact ben gekomen met de Chinese voetreflextherapie, ben ik
gestart met mijn praktijk in het Cosmedisch Centrum Heerde.

De drijfveer hier achter is het willen bieden van oplossingen voor lichamelijke en/of mentale
klachten waar mensen, soms al jaren, mee lopen. Vaak hebben zij het hele reguliere circuit al
doorlopen maar komt men niet verder of is er geen oplossing. 

 


Eind juni 2016 heb ik het laatste studie jaar afgerond bij Total Health Academy in Breda welke deze 3 jarige HBO beroepsopleiding aanbied. In het laatste jaar heb ik de specialisaties Zwangerschap, de Vrouw en familieopstellingen met succes afgerond. Voorafgaand aan deze opleiding heb ik bij het HNG (Hogeschool Natuurlijke Gezondheid) te Meppel, reflexologie, klassieke massage en natuurgeneeskunde gevolgd.

Ik beheers meerdere therapieën en werk vanuit verschillende invalshoeken aan verbetering en genezing van uw klacht(en). Daar waar mogelijk streef ik naar samenwerking. Ook geef ik tijdig aan waar de grenzen van een behandeling liggen. Wanneer ik geen passende behandeling op uw klachten kan afstemmen, zal ik u adviseren om uw huisarts te raadplegen.

VoetreflexPlus
VoetreflexPlus is een reflexzone massage en therapie waarbij westerse en Chinese technieken zijn gecombineerd. Naast de reflexzones op de voeten worden ook de onderbenen, de meridianen en acupunctuurpunten in deze lichaamsdelen behandeld. Deze combinatie resulteert in bijzonder effectieve behandelingen.

Voetreflextherapie is een heel oude vorm van massage, waarvan het ontstaan vermoedelijk in China en India ligt. Het is een veilige manier van behandelen, die effect heeft op zowel lichaam als geest. Voetreflexologie ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam en verbetert de doorstroming van bloed, lymfe en energie. Hierdoor worden voedingsstoffen beter aangevoerd naar organen en weefsels en afvalstoffen sneller afgevoerd. Daarnaast heeft voetreflexologie een sterk ontspannend vermogen. Dit alles heeft een vitaliserend en opbouwend effect op het lichaam.

Een andere vorm van voetreflextherapie zijn de energetische massages. Hierbij wordt gemasseerd met zachtere druk. Deze massages werken sterker op de geest en zijn zeer rustgevend. Voetreflexologie kan heel goed preventief toegepast worden. Een behandeling kan tevens bij veel verschillende klachten verlichting brengen. Het is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg, maar is in overleg, goed te combineren met andere behandelmethoden.
Om een behandeling te ondergaan hoeft men niet noodzakelijk klachten te hebben. In China gaat men uit van het principe dat voorkomen beter is dan genezen.


Voor wie bedoelt?
VoetreflexPlus kan bij iedereen worden toegepast, op baby`s, kinderen en volwassenen en gedurende de zwangerschap.

Zwangerschapsreflexologie is een specialisme binnen de reflexologie.
Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten – lichamelijk en geestelijk - te verlichten. Het is ook een goede voorbereiding op de bevalling. Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. Na de bevalling helpt zwangerschapsreflexologie je om weer op kracht te komen en sneller de balans in je leven terug te vinden. Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.


Daarnaast bied ik speciale behandelingen gericht op vrouwenklachten. Menstruatie, overgang en menopauze kunnen gepaard gaan met allerlei symptomen, die invloed hebben op zowel de fysieke als de emotionele toestand van de vrouw.
De Chinese Geneeskunde heeft van oudsher een lange traditie en ervaring in het behandelen hiervan. Door deze kennis te combineren met de hedendaagse visie worden goede resultaten bereikt.
De behandelingen worden ondersteund met natuurgeneeskunde adviezen zoals, voeding- en leefstijl om de vrouw nog meer ondersteuning te bieden. Hierdoor kan ze zich optimaal vrouw voelen in iedere fase van haar leven.


Klachten die behandeld kunnen worden zijn o.a.:
• Spijsverteringsklachten
• Hormonale problemen, zoals menstruatie- en overgangsklachten, menopauze
• Rug, nek en schouderklachten
• Hoofdpijn en migraine
• Hoge bloeddruk
• Slaapproblemen
• Stress, Burn-out
• Verminderde weerstand
• Spier- en gewrichtsklachten
• Vermoeidheid
• Zwangerschapsklachten, zoals misselijkheid, maagzuur, rugpijn, blaasontsteking, slapeloosheid, oedeem, stuit –of dwarsligging.
• Infertiliteit

Duur van het behandeltraject:
Bij uw eerste bezoek wordt een intake gedaan. Hierbij wordt gevraagd naar symptomen, leefstijl, medicijngebruik enz. Tevens wordt de tong bekeken en de voeten geanalyseerd. Dit consult wordt afgesloten met een korte ontspanningsmassage.

Het eerste consult duurt 90 minuten, opvolgende behandelingen circa 50 minuten. Al naar gelang de doelstelling en de eventuele klachten wordt een behandelplan opgesteld dat afgestemd wordt met u als cliënt. Meestal zijn een dergelijk 8 à 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat en afhankelijk van de klacht.


Prijslijst

Een Therapeutisch afspraak start met een intake gesprek + ontspanningsmassage 
90 minuten        € 80.-

Therapeutische vervolgbehandeling
50 minuten        € 55.-

Ontspannende energetische voet /arm massages
50 minuten        € 55.-

Cupping (bindweefsel massage)
50 minuten        € 55.-

Oorkaars therapie incl. massage hoofd
25 minuten        € 30-

Voetreflex Kinderen t/m 12 jaar
25 minuten        € 30.-

Belt u gerust voor informatie of een afspraak 0578-692577
of kijk op mijn website www.innerbalance.info